Mind Twister (72): Feeling lucky?



srijeda , 05.01.2005.

Nakon pada na cool listi u onaj njezin dio koji nije vidljiv ni na najvećem monitoru najveće rezolucije, shvatih da me dugo nije bilo. Čak kad čitam sam sebe u glavi mi se pojavi pitanje: kad će već jednom Hal napisati novi post?

Pa nisam ništa propustio, jesam li? Izbori, Big Brotheri, božićno-novogodišnji šopinzi i razne druge nacionalne zanimacije ostavile su me bez riječi nakon što sam uvidio da je o tome gotovo sve napisano.

Zato preskačem. Preskačem taj dio.

Baš sam super. Super mi je što na kraju datuma više ne moram pisati onaj dosadni 2004. Uvijek mi je petica bila ljepša. Super mi je što je danas ovako lijep i topao dan. Podsjeća me na proljeće. A ja u proljeće redovito propupam. Buđenje, početak nečega, zamah...

Nadam se da vas nema puno koji ste ostali namćori i koji očajnički tražite neki dobar razlog za loše raspoloženje. Reći ću vam istinu: takvih razloga ima pregršt. Ali, dobro... znate što mislim, ne trebate ih tražiti, sami odlučujete hoćete li ih još dodatno tražiti kao da vam nisu dosta i ovi koji dolaze sami po sebi.

Ajde, nemojte to raditi. Nema izazova u traženju nečega čega ima na svakom koraku. Pravi izazov je potražiti ono što će vas ovog časa učiniti veselim, ili vam bar izvući lagani osmjeh na lice. Možda će malo potrajati ali isplatit će se. Nemojte reći da je dan već odmakao. Još uvijek ga možete uhvatiti, makar za rep. Ionako ste sami krivi ako niste počeli od jutra.

Najbrži put do zadovoljstva je da tražite prave stvari umjesto da se pokušavate izmaknuti lošima ili još gore - da ne pokušavate čak ni to. Jeste li čuli za Sizifa? Ili za balegare? Oni rade jedno te isto sa slabim rezultatom.
A čuli ste sigurno i za fikus. To je jedna biljka koja ne radi ništa samo čuči na mjestu i totalno je nepoduzetna.

Bilo bi možda dobro pustiti u pogon sve što u sebi možete postiti u pogon. Nek' se vrti. Buđenje, početak nečega, zamah... life!

Zadovoljstvo je već u vama. U svoju mentalnu tražilicu upišite pitanje: Što je ono što me uvijek učini zadovoljnim?
Zatim pričekajte trenutak...

A onda veselo kliknite na prvu stvar koja se pojavi. I ugodan vam dan.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>